
آردوینوپروژهتابلو روان
دیمر آردوینو (آموزش PWM آردوینو پروژه آردوینو)
دیمر آردوینو (آموزش PWM آردوینو پروژه آردوینو)
سلام
براتون پروژه دیمر آردوینو رو آماده کردیم .
دیمر آردوینو
دیمر ال ای دی یک مدار PWM مبتنی بر آردوینو UNO هستش (PWM = Pulse Width Modulation = پهنای مدولاسیون پالس) که برای ایجاد ولتاژ متغیر در ولتاژ ثابت طراحی شده . قبل از اینکه پروژه اصلی رو شروع کنیم ، به این مدار ساده دقت کنید :
آموزش PWM آردوینو

بطور مثال ، در تصویر بالا اگه سوئیچ به طور مداوم بسته باشد ، لامپ هم به طور مداوم روشن خواهد ماند . اما اگه ما در یک دوره ی 10ms سوئیچ رو 8ms بسته ، و 2ms باز بگذاریم ، تنها 80% ولتاژ باتری مورد استفاده لامپ قرار میگیرد و لامپ 80 درصد روشنایی میدهد .
و اگر ما در یک دوره ی 10ms ، برای 5ms سوئیچ رو در حالت بسته و 5ms باز بگذاریم به طور متوسط ولتاژ ما 50% خواهد شد . یعنی اگر باتری ما 5 ولت باشد ، در اینصورت تنها 2.5 ولت به لامپ میرسد .
حالا ما چجوری ین تکنیک رو توی این پروژه استفاده میکنیم ؟ ادامه رو ببینید !

همونطور که توی تصویر بالا میبینید ، Arduino UNO دارای 6 کانال PWM هستش . بنابراین ما میتونیم ولتاژ متغیر (PWM) رو در هر یک از این 6 پین دریافت کنیم . در این پروژه ما از PIN3 به عنوان خروجی PWM استفاده میکنیم .
قطعات مورد نیاز این پروژه آردوینو
- آردوینو UNO
- منبع تغذیه 5 ولت
- خازن 100 پیکو فاراد
- ال ای دی
- دکمه (2 عدد)
- مقاومت 10 کیلو اهم (2 عدد)
مدار پروژه آردوینو
این پروژه رو ما روی یک برد برد اجرا کردیم و باید در هنگام اتصال LED دقت کنید . دکمه ها در این پروژه ممکنه نویز و خطا داشته باشند اما انقدری نیست که بخواد توی کار اصلی پروژه مشکل ایجاد کنه ، پس نگرانش نیستیم .
اجرای مود PWM در آردوینو UNO بسیار آسان است . اما برای راه اندازی PWM در AVR باید بسیاری از رجیستر ها و تنظیمات و … رو به صورت دقیق تعریف کنیم . اما در Arduino UNO ما مجبور نیستیم این همه کار کنیم .
به طور پیشفرض تمامی فایل های و رجیستر های هدر با استفاده از IDE آردوینو از پیش تعریف شده اند . پس فقط ما باید اون هارو فراخوانی کنیم .
دیمر آردوینو ، آموزش PWM آردوینو ،
اکنون برای دریافت خروجی PWM ، ما باید روی 2 چیز کار و تمرکز کنیم :
- pinMode (pinled , Output)
- analogwrite (pin , value)
اول از همه ما باید پین خروجی PWM رو از بین 6 پین PWM انتخاب کنیم .
بعد از اون ما باید ویژگی PWM UNO رو با فراخوانی تابع analogWrite (pin، value) فعال کنیم . در اینجا pin نشان دهنده شماره پین انخاب ماست (ما در این پروژه از پین 3 استفاده کردیم) . بنابراین در PIN3 ما خروجی PWM رو دریافت میکنیم . مقدار روشن و خاموش (بین 0 تا 255) رو با استفاده از دکمه تعیین میکنیم .
فیلم عملکرد مدار : کلیک کنید !